Nendaz | Smučanje Švica | SKIFUN
+386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Nendaz

Domov  >  svica  >  Nendaz
Nastanitev
23 Nastanitev

NendazTuristična zgodovina kraja sega v štirideseta leta 19. stoletja, ko so britanski planinci in drugi popotniki iz severnih držav brez gora odkrili Valais. Danes Nendaz sestavlja 15 manjših in večjih okrožij, ki so na različnih nadmorskih višinah posuta med reko Rono in najvišje ležečo vas Siviez (1.730 m. n. m.).
Starodavna vas ohranja tradicionalno vzdušje, saj so tudi novogradnje lesene. Poleg družin si Nendaz za postojanko izberejo tudi drugi sproščeni gosti vseh starosti. Na kratko: svetovna smučarija nad vasjo z družinskim vzdušjem.

WELLNESS ZA VSE
Le Spa des Bisses je velik in odlično opremljen center dobrega počutja, kamor se starši radi zatečejo, ko podmladku najdejo varstvo (mimogrede: na TIC vam postrežejo s seznamom lokalnih varušk in navedbo jezikov, ki jih kolikor toliko obvladajo).
Ponudba sprostitve je pestra, samo zase si lahko najameta celo zasebni spa s finsko in turško savno, jacuzzijem in teraso. Do 18. ure so dobrodošli tudi otroci, mlajši od 16 let. Uredili so jim ločen kotiček, sicer pa se najraje kopajo v notranjih in zunanjem bazenu s pogledom na okoliške tritisočake.

DOLINA TRADICIJE
15 vasic, 15 obrazov. Na nekaj kilometrih poti srečate veliko kontrastov narave, arhitekture in drugih posebnosti. Stara vas Haute-Nendaz poleg tradicionalnih lesenih hiš, mlinov in drugih objektov skriva tudi Musée Nînd’Art, ki na 190 kvadratnih metrih razlaga tradicijo teh krajev.
Kot se za Alpe spodobi, med kulinaričnimi posebnostmi najdete suhe mesnine, sir in med, celo vino pridelujejo. Najbolj pa so znani po – marelicah. V okolici so našteli kar 30 sort in marelice so prave ambasadorke Nendaza. Rodijo od junija do septembra, pozimi pa jih lahko poskusite posušene, vložene v sirupu, kot marmelado ali za aperitiv po imenu abricotine. Naj vas ne presenetijo niti izdelki in napitki iz malin – Nendaz je menda največji pridelovalec tega sadeža v Švici.V kraju se nahaja


1 Spa center:
Delovni čas Spa centra je na voljo na recepciji.
1 Bar/pub
Odpiralni čas preverite na recepciji objekta.
1 Restavracija
Odpiralni čas restavracije preverite na recepciji objekta.
1 Trgovina z živili
1 Pekarna
1 Tourist office
1 Banka/bankomat
1 Trgovina s spominki
1 Policija
Police Municipale, +41 27 289 58 50
1 Pošta
1 Zdravnik
1 Zobozdravnik
1 Lekarna

Dodatna ponudba športa in zabave


1 Nočni klub/diskoteka

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.