Jezero Como
+386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Jezero Como

Domov  >  Italija  >  Jezero Como
Nastanitev
22 Nastanitev

Jezero ComoJezero Como (Lago di Como), ki se nahaja v italijanski Lombardiji in si je ime sposodilo pri kulturno-zgodovinskem mestu Como, ki se drži njegovega jugozahodnega kraka in je stoletje pred našim štetjem postal rimsko mesto, potem ko je to področje že od bronaste dobe ''zasedlo'' keltsko plemen Orobi.
Komsko jezero oz. Lago di Como obkroža slikovita pokrajina, kar so prepoznali številni filmski producenti, ki so tu posneli številne slovite filmske prizore. Med drugim so tu snemali film o Jamesu Bondu, Casino Royale, pa Oceanovih 12 in Vojno zvezd.
Jezero v obliki narobe obrnjene črke Y je ledeniškega nastanka (prav prelom ledenika je zakrivil njegovo značilno obliko) se nahaja severno od Milana na nadmorski višini 200 metrov. S 146 kvadratnimi kilometri in 425 metri globine je tretje največje in najgloblje jezero v Italiji. Na obalah tega pretočnega jezera, ki mu pravijo tudi Lario (ime izhaja iz latinske besede za jezero, larius), so se ugnezdili števili zvezdniki, ki so si tu zgradili/kupili rezidence, vile, vikende ipd. George Clooney si je leta 2002 omislil vilo Oleandro iz 18. stoletja, svojo nepremičnino pa imata tu tudi Sylvester Stallone in Madonna.

V mestu Como se nahaja gondola, ki se dvigne na hrib k naselju Brunate, kamor pelje že več kot 120 let. Med manj znane, a zato nič manj zanimive kraje sodi Argegno, ki se nahaja na pol poti med Bellagiom in Como in skozi katerega teče reka Telo. Od tu se lahko s kabinsko žičnico povzpnete na Pigro, gorsko vasico, ki ponuja panoramske razglede, ki jemljejo sapo. Če v objektiv lovite dramatične posnetke Alp, se odpravite v mestece Cadenabbia. Vasice ob vznožju gore Monte Crocione, kot sta Villa Margherita in Villa Collina, so bile zato prizorišče številnih filmskih prizorov.
loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.