Radenci
+386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Radenci

Domov  >  Slovenija  >  Radenci
Nastanitev
1 Nastanitev

RadenciRadenci so naselje in središče občine Radenci.Razpotegnjeno mestno naselje leži na Radenskem polju, na terasi med Radenskim potokom (levim pritokom Boračevskega potoka) ter vznožjem Kapelskih goric, ob cesti Gornja Radgona - Murska Sobota.
Radenci so znan zdraviliški in počitniški kraj na enem najbogatejših in najkakovostnejših slatinskih območij v Sloveniji. Ob Muri so na slovenski in avstrijski strani zajeli 45 mineralnih vrelcev, od katerih jih trenutno deluje 22.
Radenci se prvič omenjajo leta 1436, kot zdravilišče pa so zasloveli v 19. stoletju. Karl Henn je tu leta 1833 odkril izvire (slatine) in 1869 postavil prvo polnilnico, zdraviliška dejavnost pa se začela 1882. Razvoj zdravilišča ter celotnega kraja je pospešila 1890 zgrajena železnica Gornja Radgona - Ljutomer.
Med obema svetovnima vojnama so z novimi vrelci pospeševali pridobivanje mineralne vode, istočasno pa se je večala zdraviliška dejavnost. V šestdesetih in sedemdesetih letih 20. stoletja so zgradili nove polnilnice ter zdraviliške, hotelske in rekreacijske objekte.
loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.