Drei Zinnen Dolomiti | Smučanje Italija | SKIFUN
+386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Drei Zinnen Dolomiti

Domov  >  Italija  >  Drei Zinnen Dolomiti
Nastanitev
11 Nastanitev

Drei Zinnen DolomitiPRI VELIKANU BARANCIJU

Zaščiteno območje Tre Cime Dolomiti pod zaščito UNESCO je brez slehernega dvoma eno izmed najlepših doživetij v Alpah, tako pozimi kot poleti, ko postane obljubljena dežela za kolesarje, pohodnike in predvsem družine, ki so jim na vrhovih Monte Elmo, Croda Rossa in Baranci uredili tematske parke.

Dolina ob Dravi in celotna okolica sta zelo pregledni in ponujata številna doživetja. Gore so iz vasi hitro dostopne, prebivalci pa so ponosni na svoje korenine, kar prispeva k pristnemu doživetju. Prometne povezave so odlične, od lokalnih avtobusov do vlaka, ki neprestano drsi ob Dravi med Lienzem in Brunicom.

KOLESARJENJE TRE CIME

Kolesarska dežela Južna Tirolska premore kar 500 kilometrov dejansko urejenih in označenih kolesarskih poti ter mrežo 22 izposojevalnic z več kot 7.000 kolesi in 600 e-kolesi vseh vrst.
Doline in pobočja raziščite na lažjih do srednje zahtevnih kolesarskih turah, dolgih od 20 do 240 kilometrov. Po dravski kolesarski poti se lahko podate do 50 kilometrov oddaljenega Lienza (in se vrnete z vlakom) ali nadaljujete ob reki naprej po Koroškem, vse do Maribora ali Ptuja.
Izposojevalnice koles najlažje najdete pri železniških in avtobusnih postajah. Najbolje je opremljen Rent & Go Drei Zinnen BikeCenter Punka v Versciacu tik nad cesto, po kateri iz Lienza prispete v deželo Tre Cime. Za izposojo nudijo mestna, gorska, enduro in e-kolesa, imajo tudi profesionalni servis in kolesarsko trgovino, kjer proti koncu sezone ujemite še razprodajo.

VELIČASTNE GORE

Razgledna gora Monte Elmo vas pozdravi prva. Zaradi dostopnosti z žičnico z dveh strani je najbolj praktična izbira za pohode in gorsko kolesarjenje. Za otroke se v breg nad kočo Elmo vzpenja kraljestvo alpskega živalstva Parco Natura Olperl – na 1.500 metrov dolgi krožni poti otroke čaka 10 zanimivih doživljajskih točk in dve jezeri, medtem ko starši uživajo na sončni terasi.
Žičnica Tre Cime vozi na goro Stiergarten, kamor so nekoč gnali bike na osvežitev v poletni vročini. Danes je tu zbirališče planincev in odlično izhodišče za nadaljnje poti. Okrepčate se lahko v koči Henn Stoll, nato pa poiščite otroke, ki so vam pobegnili med domače živali na prosti paši.
Gora Croda Rossa je družinski raj tako poleti kot predvsem pozimi, ko jo decembra preoblečejo v Božičkovo deželo na snegu. Raziskujete lahko sledi prve svetovne vojne ali premagate najbolj znamenite plezalne smeri v Alpah, z otroki pa obiščite Didaktično pot jelenov Renna Rudi. Na določene dni jih lahko tudi krmite.

VELIKAN BARANCI IN NJEGOVI PALČKI

Monte Baranci nad San Candidom si zasluži celodnevni družinski izlet. Štirisedežnica vas hitro popelje na 1.500 metrov nadmorske višine, od koder se v dolino spušča 1.739 metrov dolgo letno sankališče Funbob, menda najdaljše na Južnem Tirolskem. V koči Monte Baranci se boste do ušes najedli lokalnih dobrot – kuhinja je zares odlična, odkar je vajeti koče prevzel Alfred Prenn. Letos poleti koča, sedežnica in Funbob ob sredah obratujejo do desete ure zvečer, kar izkoristite za ogled sončnega zahoda, medtem ko na terasi koče srebate domačo juho s cmoki canederli. A pojdimo lepo po vrsti in zgodovinskih dejstvih.
Davno nekoč se je fantič iz vasi San Candido odžejal pri čarobnem izviru in kmalu zrastel v velikana po imenu Gigante Baranci (nem. Riese Haunold). Močan kot bik je pomagal graditi katedralo, vaščani pa so se mu vsak dan oddolžili s pečenim teletom, kupom krompirja in škafom vina. Veselo se je redil, dokler ni med občudovanjem sončnega zahoda na gori Baranci od teže v tla vtisnil stopinj. Od takrat se od sramu skriva v gozdu na gori in se pokaže le najbolj pridnim otrokom, ki raziskujejo njegovo kraljestvo. Tako, dragi starši, motivacijsko zgodbo imate, zdaj le še spakirajte mularijo in se odpravite v hrib.V kraju se nahaja


1 Vodni park
1 Spa center:
Delovni čas Spa centra je na voljo na recepciji.
1 Bar/pub
Odpiralni čas preverite na recepciji objekta.
1 Restavracija
Odpiralni čas restavracije preverite na recepciji objekta.
1 Trgovina z živili
V kraju je market.
1 Pekarna
V kraju je pekarna.
1 Tourist office
TIC Sesto, telefonska številka +39 0474 710 310.
1 Banka/bankomat
V kraju je banka in bankomat.
1 Trgovina s spominki
Več manjših trgovin z darili, spominki in lokalnimi proizvodi.
1 Policija
Policija: 112
1 Pošta
Pošta Sesto, zaprta ob sobotah in nedeljah.
1 Zdravnik
Zdravniška in reševalna služba: 118
1 Postaja prve pomoči
Zdravniška in reševalna služba: 118
1 Lekarna
Lekarna Sesto, zaprta ob nedeljah.
1 Gorska reševalna služba
Gorska reševalna služba: 118

Dodatna ponudba športa in zabave


1 Pokrito teniško igrišče
Pokrita teniška igrišča v sklopu hotela Union Toblach. Rezervacije igrišč in informacije na telefonski številki +39 0474 970 100.

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.