+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Stockholm in Talin

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Stockholm
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjenoStockholm številni imenujejo tudi Severne Benetke. Že pogled na zemljevid pokaže zakaj. Mesto sestavlja okoli trinajst otokov, ki so razdeljeni v mestne četrti in povezani z mostovi. Mesto vas bo sigurno navdušilo!
Talin, prestolnica Estonije, očara z vihravo mešanico srednjeveškega in modernega, njegovo staro mestno jedro pa zaneti ljubezen na prvi pogled.

Cena aranžmaja 455 € // ZAGOTOVLJEN ODHOD ! 

 

 
Program potovanja:

1.dan: (01.05.2019)
Zbor potnikov na letališču Treviso, najkasneje ob 18:30 uri. Ob 20:25 polet proti Stockholmu. Pristanek ter transfer z avtobusom do hotela. Nočitev v hotelu

2.dan: (02.05.2019)
Po zajtrku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti: sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi obisk znamenitega muzeja Vasa, kjer hranijo kar 333 let potopljeno bojno ladjo, ki pa je sedaj lepo ohranjena na ogled v omenjenem muzeju. Sprehod po obmorski ulici Strandvagen z vmesnimi postanki do mestne hiše, kjer vsako leto podeljujejo Nobelove nagrade. Povratek v hotel, nato pa transfer do pristanišča v Stockholmu, kjer se vkrcamo na ladjo za Talin. Nočna plovba do Talina. Na ladji najdete več barov, restavracij, pubov, celo diskoteka, tako da plovba vsekakor ne bo dolgočasna.

3.dan: (03.05.2019)
Zajtrk na ladji, nato pa prihod v Talin ob 10:00 uri zjutraj. Ob prihodu se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Sprehodili se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Ogled vseh znamenitosti centra mesta: Velika cehovska dvorana, glavni mestni trg, bivši urad KGB-ja, cerkev sv. Olava, prehod Sv.Katerine, vrata Viru,... Vmes bo tudi čas za kosilo. Ob 17:15 uri vkrcanje na ladjo in plovba nazaj proti Stockholmu.

4.dan: (04.05.2019)
Zajtrk na ladji, nato pa prihod v Stockholm ob 10:00 uri zjutraj. Transfer do hotela, nato pa se podamo v Skansen- največji muzej na prostem, kjer bomo lahko občudovali skandinavsko vas, kakršna je bila pred stotimi leti. Prav tako bomo lahko videli nordijske živali, kot so divji jelen, medved in seveda los. Preostanek dneva prosto za obisk še katerega izmed muzejev ( Abba muzej, Vikinglive muzej..) ali pa enostavno za sprehod po Gamla Stanu in nakupe. Nočitev v hotelu.

5.dan: (05.05.2019)
Po zajtrku transfer na letališče Skavsta in prijava na let in polet proti Trevisu, kjer pristanemo ob cca. 13:00 uri. Sledi transfer v Slovenijo.

Cena paketa vključuje:

letalski prevoz na omenjeni relaciji
letališke takse
osebna ročna prtljaga do 10 kg
povratni transfer letališče - hotel Stockholm - letališče
2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Stockholmu
2x nočitev z zajtrkom na ladji
- voden ogled mesta Stockholm
- voden ogled mesta Talin
- slovensko spremstvo in vodenje

Možno doplačilo ob prijavi:
40€ na osebo za povratni transfer Ljubljana- letališče Treviso- Ljubljana

Doplačila na licu mesta pri vodniku:
vstopnine in javni transfer

Muzej Skansen 19 €
Muzej Vasa 13 €
Kartica za javni prevoz 28 € (pokriva vse prevoze v 72 urah, metro, avtobus, ladjica)
 


slikanoIzbranoloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.