+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Stockholm in Helsinki

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Stockholm
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjenoStockholm številni imenujejo tudi Severne Benetke in že sam pogled na zemljevid je dovolj, da ugotovimo zakaj... Mesto namreč sestavlja okoli trinajst otokov, ki so razdeljeni v mestne četrti in so med seboj povezani z mostovi. Z romantičnimi kanali in prečudovito arhitekturo vas bo mesto sigurno navdušilo! V mestu najdemo tudi cel kup zanimivih muzejev in znamenitosti. Obiščete lahko znani muzej Vasa, kjer hranijo bojno ladjo, ki je bila potopljena kar 333 let, občudujete mestno hišo, kjer vsako leto podeljujejo Nobelove nagrade ali opazujete menjavo straže pred kraljevo palačo. Oboževalci glasbene skupine ABBA pa bodo prišli na svoj račun v zanimivem Abbinem muzeju. Tukaj se nahaja tudi največji muzej na prostem - Skandinavska vas, ki vas popelje 100 let nazaj, opazujete pa lahko tudi nordijske živali, kot so severni jeleni, losi in medvedi.

Helsinke Finci pogosto imenujejo tudi hči Baltskega morja, saj življenjska sila in lepota tega mesta izhajata iz neposredne povezanosti z morjem. Obmorska lepota mesta ima več strani; tržni vrvež v Južnem pristanišču, pogled na pristaniški otoček Valkosaari, kilometrska obalna sprehajališča in plaže, nešteto otočkov in čeri in mogočni trdnjavski otoki Suomenlinna. Po arhitekturni plati veljajo Helsinki za hladne, a hkrati polne nasprotij, mestno jedro in njegov nenavadno enoviti neoklasicistični Senatni trg pa pričata o blišču mesta, ki je imelo pomembno vlogo že v času ruske carske vrhovne oblasti.

Cena aranžmaja: 349 € 

 

 
Program potovanja:

1. dan: (11.9.2019)
Zbor potnikov na letališču Treviso, najkasneje ob 18:30. Ob 20:25 sledi polet proti Stockholmu. Pristanek in transfer z avtobusom do hotela. Nočitev v hotelu.

2. dan: (12.9.2019)
Po zajtrku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti: sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi obisk znamenitega muzeja Vasa, kjer hranijo kar 333 let potopljeno bojno ladjo, ki pa je sedaj lepo ohranjena na ogled v omenjenem muzeju. Sprehod po obmorski ulici Strandvagen z vmesnimi postanki do mestne hiše, kjer vsako leto podeljujejo Nobelove nagrade. Povratek v hotel, nato pa transfer do pristanišča v Stockholmu, kjer se vkrcamo na ladjo za Helsinke. Nočna plovba do Helsinkov. Na ogromni ladji najdete več barov, restavracij, pubov, celo diskoteka, tako da plovba vsekakor ne bo dolgočasna.

3. dan: (13.9.2019)
Zajtrk na ladji, nato pa prihod v Helsinke ob 10:00 uri zjutraj. Skupaj s slovenskim spremljevalcem si boste peš ogledali vse glavne mestne atrakcije: katedrala Uspenski, Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja, pokrita ribja tržnica… Sprehodili se bomo tudi po osrednji mestni promenadi Esplanadi. Vmes bo tudi čas za kosilo. Ob 17:30 vkrcanje na ladjo in plovba nazaj proti Stockholmu.

4. dan: (14.9.2019)
Zajtrk na ladji, prihod v Stockholm ob 10:00 zjutraj. Transfer do hotela, nato pa se podamo v Skansen- največji muzej na prostem, kjer bomo lahko občudovali skandinavsko vas, kakršna je bila pred stotimi leti. Prav tako bomo lahko videli nordijske živali, kot so divji severni jelen, medved in seveda los. Preostanek dneva prosto za obisk še katerega izmed muzejev (Abba muzej, Vikinglive muzej..) ali pa enostavno za sprehod po Gamla Stanu in nakupe. Nočitev v hotelu.

5. dan: (15.9.2019)
Po zajtrku transfer na letališče Skavsta in prijava na let in polet proti Trevisu, kjer pristanemo ob cca. 13:00. Sledi transfer v Slovenijo.

Cena paketa vključuje:

Letalski prevoz na omenjeni relaciji
Letališke takse
Osebna ročna prtljaga do 10 kg
Povratni transfer letališče - hotel Stockholm - letališče
2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Stockholmu
2x nočitev z zajtrkom na ladji
Voden ogled mesta Stockholm
Voden ogled mesta Helsinki
Slovensko spremstvo in vodenje

Možno doplačilo ob prijavi:
40€ na osebo za povratni transfer Ljubljana - letališče Treviso - Ljubljana

Doplačila na licu mesta pri vodniku:
vstopnine in javni transfer

Muzej Skansen 19 €
Muzej Vasa 13 €
Kartica za javni prevoz 28 € (pokriva vse prevoze v 72 urah, metro, avtobus, ladjica)
 


GalerijaNastanitevloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.