+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Mini Maroko

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Marakes
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjeno4-dnevna pustolovščina, ki smo jo poimenovali kar Mini Maroko Vam bo postregla s tisto pravo lepoto Maroka. Ogledali si boste prelepe doline in soteske Dades, Draa, se peljali čez Visoki Atlas, jezdili na kameli po puščavi Merzouga, kot pravi Berberi, ter prespali pod tisočimi zvezdami v berberskem šotoru. Ne bomo pa zamudili niti kratkega ogleda čarobnega Marakeša.

Cena aranžmaja 409 € // za rezervacije do 14.12. samo 399 € 

Letalski prevoz iz letališča v Trevisu
osebna ročna prtljaga do 10 kg
3-dnevna tura v puščavo in ogledi po programu
(1x polpenzion v hotelu, 1x polpenzion v beduinskem kampu v šotoru)

2x nočitev z zajtrkom v hotelu v Marakešu
Angleško govoreči vodnik in voznik
Povratni transfer letališče Marakeš - hotel
Slovensko spremstvo
 

 
Program potovanja:

20.03.2019
Zbor potnikov na letališču v Trevisu, 2 uri pred vzletom letala. Ob 17:30 uri let proti Marakešu. Na letališče v Marakešu prispemo ob 23:15 uri. Sledi organiziran transfer do hotela in nočitev.

21.03.2018
Po zajtrku se zberemo pred hotelom in ob 08:00 uri sledi vožnja mimo Visokega Atlasa, preko prelaza TiznTichka kjer se bomo tudi večkrat ustavili na raznih panoramskih točkah. Pogled na okoliške gore in berberske vasi vas bo osupnil. Prva postaja sledi v kraju Ait Ben Haddou, kjer si bomo ogledali veličastno kasbo, ki spada pod okrilje UNESCA. V tem spektakularnem mestu so snemali znane filme kot so npr. Gladiator, Asterix in Obelix, Sahara, Dragulj Nila… Po kosilu (neobvezno in za doplačilo), se bomo zapeljali do mesta Ouarzazate, za katerega pravijo, da predstavlja vrata v puščavo. Od tam bomo nato nadaljevali pot do Doline vrtnic in samih Sotesk Dades. Spotoma se bomo ustavili tudi v Oazi Skoura, kjer se dvigajo visoke zelene palme v objemu suhe puščave. Pozno popoldne prispemo do mesteca Boumalne du Dades, kjer bomo prenočili. Večerja in nočitev v hotelu.

22.03.2019
Po zajtrku se zapeljemo po znameniti cesti 100-ih kasbahov, do sotesk Todra. V davnih časih si je reka Todra utrla svojo pot na mehki površini apnenca in tako oblikovala sotesko s stenami ogromnih razsežnosti. Te dandanes predstavljajo raj za plezalce. Sledil bo postanek za sprehod ob bregu reke in fotografiranje. Nadaljevanje poti do svetega mesta Rissani. Rojstni kraj vladajoče družine, ter nekoč glavno mesto regije Tafilalt. Pot nas nato vozi do prelepih sipin puščave Merzouga. Prtljago bomo pustili v terenskem vozilu ali mini kombiju, ter se za kratko oddahnili ob čaju. Po nekaj minutni sprostitvi, bomo pripravljeni, da zajahamo kamele in se napotimo novi dogodivščini naproti – nepozabni noči v puščavi. Na sredi poti se bomo lahko ustavili in občudovali sonce, ki se utaplja v sipine. Večerjali in prenočili bomo v berberskem šotoru, pod spektakularno zvezdnato odejo, kjer bomo lahko uživali v miru in tišini puščave.

23.03.2019
Kar hitro se zbudimo, da splezamo na eno od sipin in občudujemo nekaj najlepšega, kar ste videli v življenju - popoln sončni vzhod sredi puščave! Sledi zajtrk, nato pa ježa s kamelami nazaj do Merzouge, kjer nas že čaka voznik. Na poti se ustavimo za kosilo v mestu Ourzzazate (neobvezno in za doplačilo). Nadaljevanje vožnje mimo spektakularne kulise gorovja Atlas, do Marakeša, kamor prispemo v večernih urah. Namestitev v hotelu in nočitev.

24.03.2019
Po zajtrku se zberemo pred hotelom za kratko turo po čarobnem Marakešu. V spremstvu angleško govorečega in slovenskega vodnika si bomo ogledali mesto. Kot prvo si bomo ogledali mošejo Koutoubia, največjo mošejo v mestu. Zgrajena je bila v 12. stoletju, krasi pa jo kar 69-metrski minaret. Sledi ogled palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Kratek sprehod čez židovsko četrt, do labirinta ulic stare Medine, kjer kraljujejo trgovinice s spominki, začimbami, umetninami... Našo kratko turo končamo na znamenitem trgu Jemaa el Fna, kjer lahko občudujete vse od krotilcev kač pa do prodajalcev pomarančnega soka. Prosto za hitro kosilo, nato pa sledi transfer na letališče v Marakešu. Okoli 16:00 ure že polet proti Trevisu, kamor prispemo ob približno 19:00 uri zvečer.
Možna doplačila ob rezervaciji:
povratni transfer na letališče Treviso 40 €
vstopnine po programu 18 €
Coris nezgodno zavarovanje 9,50 €
Riziko odpovedi potovanja 20 €

 


slikanoIzbranoloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.