+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Amsterdam

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Amsterdam
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjenoAMSTERDAM

Amsterdam ni samo rdeča četrt in mesto coffee shopov ampak ponuja še bistveno več, Amsterdam je znan po svoji prečudoviti arhitekturi, kanalih, mostovih, njegova posebnost pa so tudi številne možnosti za rekreacijo in sprostitev. V Amsterdamu ni prometnega kaosa, premalo kolesarskih stez ali na kupe nepravilno parkiranih avtomobilov. Kolesarji imajo lasten prometni sistem s semaforji, prometnimi znaki in stezami, ki jih mestne oblasti pozimi plužijo z enako učinkovitostjo kot ceste za avtomobile. Amsterdam velja za enega izmed najbolj čudovitih in romantičnih mest v Evropi. Vožnja po mestnih kanalih je zelo priljubljena in ponuja odličen pogled na mesto.

Čeprav so center države, državni parlament in vse ostale glavne institucije, v Haagu, je Amsterdam državna prestolnica. Prav tako je največje mesto države, katerega prebivalstvo šteje 750,000 ljudi, in tudi najbolj obiskano mesto v državi, z več kot 3,5 mio tujih obiskovalcev letno. Amsterdam je zelo dobro poznano mesto severne Evrope z bogato zgodovino. V 17. stoletju je bil središče svetovne ekonomije, leta med 1585 in 1672 imenujejo Zlata doba Amsterdama, dandanes pa je poznan predvsem po svoji strpnosti.

Cena paketa: 410€ /osebo
FIRST MINUTE PONUDBA: 380€ /osebo (akcija podaljšana do 1.9.2019) 

Letalski prevoz iz Ljubljane
Ročna prtljaga do 8 kg in čekirana prtljaga do 23kg
2x nočitev z zajtrkom v hotelu
Povratni transfer letališče Amsterdam - hotel

Izlet do ikonične vasice Zaanse Schans z mlini veter
Vožnja z ladjico po znamitih kanalih Amsterdama
Slovensko spremstvo ves čas potovanja
Možnost samostojnega raziskovanja mesta
 

 
Program potovanja:

22.11.2019
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani zgodaj zjutraj ob 3:40 - 2 uri pred vzletom letala. Ob 5:35 sledi polet do letališča Amsterdam. Transfer iz letališča do hotela in namestitev v hotelu (če bo že možno zaradi zgodnjega prihoda v hotel), če ne pustimo prtljago v hotelu in krenemu na izlet do vasice Zaanse Schans, ki je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlini na veter in stari domači obrti - coklarstvo in sirarstvo. Sprehodili se bomo po vasici in pogledali vse znamenitosti. Možnost nakupa prvih spominkov. Po ogledu se vrnemo v hotel, kjer si nekoliko odpočijemo. Nato pa se podamo na prvo spoznavanje nizozemske prestolnice. Po želji spijemo prvi Heineken, pogledamo na Rdečo četrt. Nočitev v hotelu.

23.11.2019
Po zajtrku se bomo podali na vožnjo z ladjico po znamenitih kanalih Amsterdama, nato pa peš pogledali vse glavne znamenitosti glavno železniško postajo, garažno hišo za kolesa, glavni trg Dam s kraljevo palačo, četrt Jordaan. Nato se bomo podali do hiše Anne Frank, v bližini je tudi t.i. Zahodna cerkev, v kateri je pokopan znameniti nizozemski slikar Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji kip tega umetnika. Nato si bomo pogledali še brusilnico diamantov, ter si pogledali njihove razstavne prostore. Popoldne bo prosto za nakupe spominkov. Po želji se lahko vrnemo nazaj na glavno nakupovalno ulico Kalvenstraat. Ogled nogometne tekme kluba Ajax, če bo seveda na dan tekma. Po želji lahko že ta dan obiščete katerega od muzejev. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

24.11.2019
Dan za samostojno raziskovanje Amsterdama. Priporočamo ogled enega izmed muzejev. V Amsterdamu je obilo vrhunskih muzejev. Za ljubitelje zgodovine in umetnosti priporočamo naslednje muzeje Rijksmuseum (nizozemska umetnost in zgodovina od srednjega veka do danes), Van Gogh muzej, Muzej hiše Anne Frank. Za družine je primeren Nemo znanstveni muzej in Madame Tussauds (muzej voščeni lutk). Za vse ljubitelje piva pa je obvezen ogled muzeja Heineken Experience.
V Parku Frankendael bo potekal na ta dan Pure Markt, ki si ga lahko skupaj pogledamo - podobno kot naša odprta kuhinja, kjer bo možnost poizkusiti lokalne specialitete.
Okrog 17:00 ure zbor v hotelu in transfer do letališča, ob 20:10 uri let nazaj proti Ljubljani.
Cena paketa vključuje:
Letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Amsterdam-Ljubljana, letališke takse, ročna prtljaga do 8kg in čekirana prtljaga do 23kg, transfer letališče-hotel-letališče, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu v Amsterdamu, izlet do vasice Zaanse Schans, kartica za javni prevoz po Amsterdamu, vožnja z ladjico po kanalih v Amsterdamu, slovenski spremljevalec na poti, organizacija izleta.

Obvezno doplačilo -plača se vodniku
Vlak do Zaanse Schans= 7€

Možna doplačila:
Rijksmuseum 19€/odrasli, do 18. leta prost vstop
Van Gogh muzej 19€/odrasli, do 18. leta prost vstop
Muzej Hiša Anne Frank 10,5€/odrasli, 5,5€/ 10-17 let, do 10 let 0.5€
Nemo znanstveni muzej 17.5€, do 4 leta prost vstop
Heineken Experience 18€/odrasli, 14.5€/12-17 let, do 12 leta prost vstop
Madame Tussauds Amsterdam - 19.5€/odrasli, 15,5€/5-15let, do 5 leta prost vstop

**za vse muzeje priporočamo vnaprejšno rezervacijo, da se izognete gneči na blagajni in prihranite kakšen evro. Cene direktno na blagajnah so višje kot zgoraj navedene. Vse rezervacije vam lahko uredimo tudi mi.


 


GalerijaNastanitevloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.