+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Spomladanska Sardinija

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Alghero
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjenoSardinija – otok sredi Sredozemlja, otok bogate zgodovine in ponosnih ljudi, samosvoj in čaroben, ter večji del leta obsijan s soncem. Morje je kristalno čisto. Obala, ki je večinoma visoka in skalnata, se kljub temu lahko pohvali z dolgimi peščenimi plažami in širokimi in globokimi zalivi. Antična obalna mesta obiskovalcu nudijo veličasten pogled na morje, v notranjosti pa skrivajo blodnjak srednjeveških ulic, po katerih se je užitek izgubljati. Otok pa je tudi raj za gurmane, saj pripravljajo nasitne testeninske specialitete in pregrešno mastne sire; znamenit pa je tudi kruh, ki ga poznajo že več kot 300 vrst, nekateri izmed receptov pa so stari več kot 200 let.

Cena aranžmaja za samo 429 €, ZAGOTOVLJEN ODHOD ! 

letalski prevoz iz Benetk
osebna ročna prtljaga do 10 kg
4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v bližini morja

povratni transfer letališče Alghero - hotel
organizirani izleti z avtobusom po Sardiniji
slovensko spremstvo ves čas potovanja
 

 
Program potovanja:

24.04.2019
Zbor potnikov na letališču v Benetkah, 2 uri pred vzletom letala ob 09:15 uri. Ob 11:15 uri polet
do letališča v Algheru. Transfer iz letališča do hotela in namestitev v hotelu. Popoldne sledi sprehod do centra mesta Alghero. Alghero je živahno pristanišče sredi nasadov oljk, evkaliptusov in pinij. Sprehod po obzidanem starem mestu, kjer so še vedno prisotni močni španski ( katalonski ) vplivi, z ogledi obzidja s stolpi, katedrale, cerkve sv. Frančiška ... Med ogledi bo dovolj časa za samostojne nakupe in kasneje večerjo. Nočitev v hotelu.


25.04.2018
Po zajtrku se bomo z a vtobusom odpravili na sever otoka. Začeli bomo z ogledom čudovitega srednjeveškega mesteca Castelsardo. Sprehod do impozantnega dvorca na vrhu mestnega hriba, s katerega se razdaja čudovit pogled na vijugaste uličice in pisane hiške. Vsekakor trenutek ,ki ga morate ujeti v fotografski objektiv. Po ogledu mesteca se odpravimo do ene najlepših plaž v Evropi in na svetu- plaža La Pelosa. Osupljiva plaža s finim belim peskom in turkizno kristalno čistim morjem je ena izmed najbolj prepoznavnih plaž na Sardiniji. Ob plaži je tudi obrambni stolp iz 16. stoletja, ki 'varuje' naravne lepote raja. Sprehodili se bomo še čez mestece Stintino, očarljivo ribiško vasico iz 19. Stoletja. Za doplačilo možno kosilo v eni izmed restavracij. Sledi povratek v hotel prosto in nočitev.

26.04.2019
Po zajtrku se bomo zapeljali do polotoka Capo Caccia in do Neptunovih jam.
Prvi postanek bo v lokalni vinarni, na poti, kjer bomo pokusili sardinijska vina in znameniti sir pecorino. Po okrepčilu nas bo pot peljala vse do Neptunovih jam, ki slovijo kot svetovna znamenitost. Čudovite podzemne dvorane z jezerci, kapniki in kristali se razprostirajo na površini 2.500 m. Do njih pa vodi več kot 600 stopnic. Po ogledu jam se bomo spustili še do ene izmed številnih peščenih plaž, ter preizkusili temperaturo morja. Ta čas bi morala biti temperatura morja že primerna za kopanje. Povratek v hotel , prosto, večerja v hotelu in nočitev.

27.04.2019
Prost dan za uživanje na prelepih plažah. Sprehod po mestu Alghero. Za doplačilo pa lahko uredimo pol dnevni izlet v luškano mestece Bosa. Iz Alghera do Bose pelje panoramska cesta tik ob obali nad pečinami. Na tej poti je kar nekaj obcestnih parkirišč, kjer se ustavimo uin naredimo nekaj res vrhunskih “fotk”. Mesto Bosa zaznamujejo tipične barvite hiše v pastelnih barvah, balkoni iz kovanega železa, ozke ulice starega mestnega jedra… dajejo čarobno vzdušje v Bosi, ki se ponašaz nazivomene najlepših vasi v Italiji. Povratek v Alghero, ter prost čas za zadnje utrinke mesta. Nočitev.

28.04.2019
Po zajtrku, sledi transfer do letališča v Algheru, ter let do Benetk.
Cena paketa vključuje:
prevoz z nizko cenovnim prevoznikom na relaciji Benetke-Alghero-Benetke letališke takse, transfer letališče-hotel-letališče, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Algheru, pijača dobrodošlice, celodnevni izlet v Stintino in Castelsardo, poldnevni izlet na rt Capo Caccia, slovenski spremljevalec na poti, organizacija izleta.

Možna doplačila:
večerja / kosilo v restavraciji cca. 15-20 EUR
degustacija vina in prigrizek v vinarni La Palma = 12 EUR
vstopnina v Neptunove jame = 12 EUR
izlet v mesto Bosa = 25 EUR
izlet z ladjico ob sončnem zahodu in kozarček vina = 10 EUR
 


slikanoIzbranoloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.