+ 386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen

Aktivna Sardinija

Domov  >  skupinski-odhodi  >  Alghero
Nastanitev
1 Nastanitev
loading ...

citybreak preverjenoAKTIVNA SARDINIJA

Sardinija je otok sredi Sredozemlja, ki je večji del leta obsijan s soncem, bogat z naravnimi lepotami in pestro zgodovino. Sardinija slovi po kristalno čistem morju in po dolgih peščenih plažah s širokimi zalivi. Njena antična obalna mesteca obiskovalcu nudijo veličastne poglede na morje, v notranjosti pa skrivajo blodnjak srednjeveških ulic, po katerih se je užitek izgubljati. Otok je tudi raj za gurmane, saj tukaj pripravljajo izjemne specialitete iz testenin in pregrešno mastne sire.

Za popolno doživetje tega čarobnega otoka pa smo pripravili program za tiste, ki na dopustu ne bi samo poležavali, ampak želijo raziskovati in destinacijo doživeti v vsem, kar ponuja! Na skupinskem odhodu vas bo ves čas spremljal slovenski vodnik, ki ima Sardinijo v malem prstu in vam bo lahko tako pokazal tudi njene skrite kotičke... Poleg simpatičnega Alghera, kjer se nahaja tudi naš hotel, boste z organiziranim prevozom odkrivali še preostala romantična mesteca na severu Sardinije in se sončili na najlepših plažah na otoku.

Vrhunec programa pa predstavlja PANORAMSKA KOLESARSKA DIRKA od Alghera do popularne razgledne točke - rta Capo Caccia. Ne skrbite, trasa dirke ni zahtevna, pot se večinoma lahkotno vije ob morju in ponuja prekrasne razglede, tako da jo lahko prevozijo tudi rekreativni kolesarji. Bistvo dirke je v uživanju in doživljanju lepote otoka, 'najhitrejši' dirkači pa bodo prejeli tudi nagrado. Za zaključek nas čaka še organiziran čisto pravi Sardinski večer z lokalnimi dobrotami z žara, dobrim vinom in živo glasbo. Zabava je tako zagotovljena!

Cena aranžmaja samo 325€! 

Letalski prevoz iz Benetk
Osebna ročna prtljaga do 10 kg
3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* blizu plaže
Povratni transfer letališče Alghero - hotel

Organizirani izleti z avtobusom po Sardiniji
Slovensko spremstvo ves čas potovanja
Organizirana kolesarska dirka + najem koles
Sardinska večerja z živo glasbo
 

 
Program potovanja:

2.10.2019
Zbor potnikov na letališču v Benetkah, ob 13:05 - 2 uri pred vzletom letala. Ob 15:00 sledi polet do letališča v Algheru na severu Sardinije. Transfer iz letališča do hotela in namestitev v hotelu. Popoldne sledi sprehod do centra mesta Alghero. Alghero je živahno pristanišče sredi nasadov oljk, evkaliptusov in pinij. Sprehod po obzidanem starem mestu, kjer so še vedno prisotni močni španski (katalonski) vplivi, z ogledi obzidja s stolpi, katedrale, cerkve sv. Frančiška... Med ogledi bo dovolj časa za samostojne nakupe in kasneje večerjo. Nočitev v hotelu.

3.10.2018
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na sever otoka. Začeli bomo z ogledom čudovitega srednjeveškega mesteca Castelsardo. Sprehod do impozantnega dvorca na vrhu mestnega hriba, s katerega se razdaja čudovit pogled na vijugaste uličice in pisane hiške. Vsekakor trenutek ,ki ga morate ujeti v fotografski objektiv. Po ogledu mesteca se odpravimo do ene najlepših plaž v Evropi in na svetu- plaža La Pelosa. Osupljiva plaža s finim belim peskom in turkizno kristalno čistim morjem je ena izmed najbolj prepoznavnih plaž na Sardiniji. Ob plaži je tudi obrambni stolp iz 16. stoletja, ki 'varuje' naravne lepote raja. Sprehodili se bomo še čez mestece Stintino, očarljivo ribiško vasico iz 19. Stoletja. Za doplačilo možno kosilo v eni izmed restavracij. Sledi povratek v hotel prosto in nočitev.

04.10.2019
Po zajtrku se pripravimo na težko pričakovano kolesarsko dirko. Vsak prijavljeni udeleženec prejme popolnoma izpravno kolo, majico s številko ter navodila oziroma zemljevid trase dirke. Start dirke bo pred hotelom, cilj pa na približno 20 km oddaljenemu rtu Capo Caccia, tik pred vstopom v znamenite Neptunove jame. Trasa je primerna tudi za rekreativne kolesarje in se vije čez idilično sardinsko pokrajino. Za tiste, ki se kolesarske dirke ne bodo udeležili, je organiziran prevoz do cilja. Na cilju Vas čaka osvežitev in tisti, ki bodo še imeli dovolj energije, si lahko ogledajo prekrasne Neptunove jame. Sledi vožnja s kolesi (ne-kolesarji se peljejo z avtobusom) do prelepe plaže La Bombarde, kjer bomo lahko nekaj pojedli, popili, predvsem pa se družili in plavali v kristalno čistem morju. Povratek v hotel in prosto. Zvečer organiziramo pravi sardinski večer, kjer se bo peklo na žaru, pokušalo lokalne dobrote ob kozarcu vina in živi glasbi! Seveda bomo tudi podelili zanimive nagrade za prve tri na dirki! Nočitev v hotelu.

5.10.2019
Prost dan za uživanje na prelepih plažah. Opcijski sprehod po mestu Alghero, možen tudi izlet z ladjico po zalivu (doplačilo). Ob cca. 19:30 sledi transfer na letališče Alghero in povratek v Benetke, kamor prispemo nekaj čez 23:00.

Cena paketa vključuje:
Prevoz z nizko-cenovnim prevoznikom na relaciji Benetke-Alghero-Benetke, letališke takse, transfer letališče-hotel-letališče, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Algheru, pijača dobrodošlice, celodnevni izlet v Stintino in Castelsardo, organizirana kolesarska dirka, organiziran zabavni večer z večerjo in pijačo, slovenski spremljevalec na poti, organizacija izleta.

Možna doplačila:
Povratni transfer do letališča v Benetkah = 36€
Vstopnina v Neptunove jame = 12€
Izlet z ladjico ob sončnem zahodu in kozarček vina = 12€
 


GalerijaNastanitevloading ...


Copyright © 2007–2018 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.