Dalmacija - Citybreak.si
+386 1 600 80 87
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Dalmacija

Kjer se začenja hrvaška kultura

Domov  >  Hrvaška Dalmacija

Več o DalmacijiDavnega leta 305 po Kristusu se je moral najmogočnejši človek na svetu cesar Dioklecijan odločiti, kje bi rad preživel preostali del svojega življenja. Med vsemi mesti na svetu se je odločil postaviti svoj dom v srcu Dalmacije, s čimer je zastavil temelje za bodoče mesto Split.

Pojdite po njegovih sledeh, raziščite Dioklecijanovo palačo in celotno regijo, bogato z otoki, očarljivimi naravnimi lepotami, kot sta planina Biokovo in plaža Zlatni rat na otoku Braču, oglejte pa si še kulturna bogastva, ki bodo presegla vsa vaša pričakovanja.
Obzidje se postavlja z namenom, da se zavaruje bogastvo znotraj gradu, to pa še posebej drži pri Dubrovniku, kjer 1940 metrov kamnitega obzidja obkroža eno najlepših mest na svetu.

Izrazita modrina morja, bujno zelenilo borovcev in oljk ter čista belina dalmatinskega kamna – barvna paleta je izjemna in edinstvena na celem svetu.
Neokrnjene pokrajine kornatskega arhipelaga ali očarljivi slapovi in jezera reke Krke v dveh narodnih parkih so kraji, ki jih na svojem potovanju ne smete zamuditi.

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2022 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.